"Htio sam provjeriti još 3-4 mlada igrača, ali oni ne znaju još žele li igrati za BiH"

Obrvan priznao da je iznenađen zbog toga

"Htio sam provjeriti još 3-4 mlada igrača, ali oni ne znaju još žele li igrati za BiH"

Endin Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu pred mečeve protiv Mađarske.

Rukometaši naše zemlje će se naredna tri dana pripremati u Sarajevu za dva prijateljska susreta protiv selekcije Mađarske.

Prvi meč protiv Mađarske igra se u petak od 17:15 sati, dok je drugi meč na rasporedu već u subotu u 12 sati. Oba meča igraju se u Budimpešti.

Svoja očekivanja pred ove utakmice otkrio je i selektor naše selekcije Ivica Obrvan.

"Ovu EHF sedmicu smo željeli iskoristiti da okupimo nekolicinu mlađih igrača za prijateljske mečeve s Mađarskom. Da vidimo mogućnosti mladih igrača i koliko na njih možemo računati u budućnost. Bit će nas 19 jer su Pavlović i Perić otkazali dolazak. Bez obzira što igramo s vrlo jakom ekipom Mađarske nadam se da ćemo se dobro pripremiti i suprostaviti. Prije svega bez nekog rezultatskog imperativa i glavni plan i ideja okupljanja je da vidimo stanje među mladim igračima i koliko možemo na neke od njih u budućnosti računati", rekao je Obrvan i dodao.

"Talenti postoje, ali s njima treba raditi i razvijati ih kroz klubove ili kada biraju odlazak vani da izaberu pravu sredinu u kojoj će se razvijati. Ono što me ne raduje kao selektora, bez da govorim imena, želio sam provjeriti još 3-4 mlada igrača koji su uzeli rezervu da vide da li žele igrati za BiH i da li im je to pravila odluka. To me iznenađuje jer je nekada bilo da ne spavaš dva dana kada te selektor zove u reprezentaciju. Po tome vidim da bi se tu neke stvari trebale promijeniti".

Top Komentari

user1597698961
Ta 3 4 igrafa ne bitno ko je su Nacionalnosti ne pozivati vise,cim imaju dilemu nemq tu istinskog nastupanja sa repku
15 0
Zoilomas
SRETNO IVICA SRETNO BIH
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi