Poznat je raspored bh. rukometaša na Evropskom prvenstvu

Turnir se igra u januaru

Poznat je raspored bh. rukometaša na Evropskom prvenstvu

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u januaru 2022. godine nastupiti na svom drugom uzastopnom Evropskom prvenstvu. 

Zmajevi su se nalazili u četvrtom šeširu i žrijeb ih uopšte nije mazio. Završili su u jako teškoj grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom.

Bosna i Hercegovina će svoje mečeve igrati u Bratislavi, a prvi susret je na programu u utorak, 13. januara protiv Švedske.

U drugom kolu izabranici Ivice Obrvana će u subotu, 15. januara igrati sa Češkom, dok će u ponedjeljak 17. janaura odmjeriti snage sa Španijom.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Dvije provplasirane ekipe će proći u drugu grupnu fazu, a grupa E se križa sa grupama D (Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska) i F (Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi