Za uglednu Marcu Bosna i Hercegovina kao da ne postoji

Zmajevi u grupi sa Španijom

Za uglednu Marcu Bosna i Hercegovina kao da ne postoji

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će na Evropskom prvenstvu u januaru 2022. godine igrati u grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom.

Rukometni Zmajevi su bili u četvrtom šeširu pa ih je očekivano dočekao težak žrijeb te će eventualni prolazak u drugu fazu biti izuzetno težak.

Ugledna Marca je u izvještaju sa žrijeba potpuno zaboravila na Bosnu i Hercegovinu u naslovu članka što dovoljno govori koliko potcjenjivački u Španiji gledaju na bh. reprezentaciju.

"Švedska i Češka, prve prepreke za Špance na Evropskom prvenstvu 2022", naslov je teksta u ovom svjetski poznatom mediju. Španci su Bosnu i Hercegovinu spomenli tek u podnaslovu kao ekipu koja kompletira grupu E.

Inače, Bosna i Hercegovina će svoje mečeve igrati u Bratislavi od 13. do 17. januara. Kako sada stvari stoje prvi protivnik nam je Švedska, zatim Češka i na kraju Španija.

Oglasi

Timovi su podijeljeni u šest grupa sa po četiri tima, a po dvije najbolje reprezentacije će proći u drugi krug, u kojemu se spajaju grupe A, B i C, odnosno D, E i F.

Ostale grupe izgledaju ovako:

Grupa A: Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora

Grupa B: Portugal, Mađarska, Island, Nizozemska

Grupa C: Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina

Oglasi

Grupa D: Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska

Grupa F: Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija

Buriću cilj pobjeda

Svoje viđenje žrijeba iznio je i čuvar mreže naše reprezentacije i jedan od najboljih svjetskih golmana, Benjamin Burić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Dobili smo jednu tešku i zahtjevu grupu. Španija i Švedska su favoriti, a sigurno da mi i Česi nećemo doći sa bijelom zastavom, borićemo se za svaki bod. Bitno je samo da svi budemo zdravi. Imamo dosta vremena da analiziramo sve protivnike i borićemo se za svaki bod."

"Mislim da treba da nam cilj bude pobjeda ne EP-u, a ne da prođemo grupu. Moramo ispred sebe postaviti neki realni cilj. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Sigurno da je grupa teška, ali i zanimljiva, sigurno jedna od najtežih. Trebamo se samo opsutiti. Na prošlom Evropskom prvenstvu smo 'probili led' igranja na EP. Sada treba samo da se opustimo i uživamo igrajući", dodaje Burić.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Ljutili se mi ili ne, ljudi su realni. Ovi naši izgubiše od Estonaca, i kao krivac za poraz je loša hrana. Španci i Šveđani su nekoliko stepenica iznad nad, a i Česima ako uzmemo bod to je kao da smo osvojili prvenstvo.
14 1
Jozef
Pobijediti Španiju, Češku pa Švedsku a onda uz malo muke i sve ostale, osvojiti prvenstvo, napraviti doček ispred Vječne vatre i na kraju se probuditi i shvatiti gdje se nalazimo.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi