HŽRK Zrinjski u utakmici sezone dočekuje OŽRK Krajina
Mostarke bi eventualnom pobjedom trku za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH učinile još neizvjesnijom.

Borba za Premijer ligu

HŽRK Zrinjski u utakmici sezone dočekuje OŽRK Krajina

Mlade rukometašice HŽRK Zrinjski naredne subote ispred sebe imaju jednu od najbitnijih utakmica sezone. U goste im dolaze liderke Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine rukometašice OŽRK Krajina u okviru 14. kola.

Mlade Mostarke su drugoplasirane na ljestvici i eventualna pobjeda nad Cazinjankama koje imaju utakmicu više bi borbu za Premijer ligu učinile neizvjesnom do samog kraja. Mlada trenerica Marijana Arapović pred ovaj susret je istakla:

"Ovo je svakako najvažnija utakmica sezone za HŽRK Zrinjski. Utakmica izravnih konkurenata za ulazak u Premijer ligu, ujedno i derbi sezone za oba kluba. Gostujuča ekipa iz Cazina, OŽRK Krajina u ovu utakmicu ulazi sa tri boda prednosti ali i utakmicom vise od Zrinjskog, što znači da odluka pada u Mostaru. Obzirom na važnost utakmice u našem timu vlada odlična atmosfera. Mi imamo jedan cilj, a to je da odigramo rukometnu utakmicu najbolje što znamo i to je ono za što se pripremamo čitavu sezonu bez ikakvih tenzija i pritisaka i nadamo se da ćemo uspjeti". - rekla je Marijana Arapović u najavi ovog derbija za SportSport.ba.

Utakmica između Zrinjskog i Krajine igra se u subotu s početkom u 19h u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi