Rukometašice HŽRK Zrinjski otpočele pripreme za nastavak sezone
Mlade rukometašice HMRK Zrinjski najozbiljnije su kandidatkinje za povtatak u Premijer ligu.

Mlade Mostarke pripreme će obaviti uglavnom u svom gradu

Rukometašice HŽRK Zrinjski otpočele pripreme za nastavak sezone

Rukometašice HŽRK Zrinjski otpočele su s pripremama za naredni dio sezone. Mlade Mostarke pod paskom trenerica Marijane Arapović i njene asistentice Tine Biokšić pripreme će odraditi u Mostaru, a nastupit će na par pripremnih turnira.

Rukometašice Zrinjskog čije boje brane mlade mostarske djevojke nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine zauzimaju treće mjesto s tri boda manje od vodeće Krajine te s istim omjerom kao i rukometašice Viteza.

U proljetnom dijelu prvenstva oba rivala, Krajina i Vitez gostovat će u Mostaru pa mlade Plemkinje imaju šansu uz uvjet da ne kiksaju u ostalim susretima, pobjedama protiv ovih rivalki vratiti status Premijerligašica. Asistentica Tina Biokšić za SportSport.ba rekla je slijedeće:

"Počele smo s pripremama, naglasak je trenutno na tjelesnoj spremi djevojaka" - govori Biokšić i nastavlja: - Očekujemo još 4 igračice da nam se skoro pridruže, radi se o našim ozlijeđenim djevojkama i vjerujem da ćemo se skoro kompletirati. Pripreme ćemo odrađivati uglavnom u dvorani na Bijelom Brijegu a nastupit ćemo na par pripremnih turnira a prvi od njih na rasporedu je u Trebinju".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Bit će tu još nekoliko pripremnih utakmica, planirali smo susrete s Izviđačem i sugrađankama iz HŽRK Katarina i nadamo se da ćemo nastavak prvenstva dočekati potpuno spremne i pokušati se plasirati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine" - kazala je pomoćna trenerica HŽRK Zrinjski Tina Biokšić za SportSport.ba.

Nastavak natjecanja u Prvoj ligi Federacije planiran je za 10. ožujak a mlade Mostarke u prvom kolu nastavka su slobodne dok će već u idućem u derbiju dočekati ŽRK Turbinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi