I drugi "autsajder" izborio finale

Montpellier savladao Vardar

I drugi "autsajder" izborio finale

Rukometaši Vardara neće braniti naslov evropskog prvaka. U drugom polufinalu Lige šampiona u Kelnu, drugi "autsajder" nakon Nantesa, slavio je 28:27, pa će se sutra igrati francusko finale.

Mnogo igrača napustilo je Vardar prije početka ove sezone, a još više će ih napustiti na kraju, pa su igrači makedonskog šampiona imali motiv više - mnogo njih željelo se oprostiti novim naslovom prvaka.

Montpellier je s druge strane jedno od dva najprijatnija iznenađenja, tim koji je na putu do Kelna eliminiralo Barcelonu pa je sve upućivalo na uzbudljiv duel.

Vardar je taktički nespremno ušao u meč, Francuzi su iznenadili dubokom, ofanzivnom odbranom koja je funkcionirala protiv teških bekova Borozana i Kristopansa.

Iz 5:1 odbrane brzo su se znali transformirati u 6:0 pa su zbunjivali rivala. Tek u 12. minuti zabio je Vardar preko Cindrića prvi gol iz igre za 4:4.

Prvo vodstvo donio im je Fereira u 14. minuti prvim pogotkom s pivota za 7:6. Odmah poslije Kavtičnik je napravio prvu tehničku grešku, a golman Gerrard spriječio plus dva fenomenalnim stizanjem na prazan gol.

Valentine Porte bio je najubojitiji u redovima Montpelliera, zabijao je i sa beka i sa krila. Trener Vardara Raul Gonzales izvukao je sredinom poluvremena Borozana i pokušao sa dva hitra srednja beka ubacivši Igora Karačića.

Nije to donijelo neki rezultat jer su Francuzi dugo održavali plus dva. U 26. minuti prvo je Karačić izvojeo jedno, a Canellas drugo isključenje pa je Montpellier u finišu ostao desetkovan. No ni tada nisu uspjeli Makedonci tabiti više od jednog gola.

U igri šest na šest na malo golova Montpellier je apsolutno nadigrao Vardar, a sa zvukom sirene Porte je zabio za 14:11. Zapanjujući podatak je da su Šterbik i Milić za 30 minuta imali samo jednu odbranu. Porte je briljirao sa šest golova.

U drugom dijelu dvije bezvezne tehničke greške rezultirale su sa dva brza lagana gola Vardara, Borozan je dvaput probio mrežu i najavio dramu. Nekoliko puta stizao je Vardar na minus jedan, ali nije mogao do izjednačenja. U 39. minuti Milić je odbranio tek drugi šut za Vardar - nečuveno!

Međutim ta njegova druga odbrana razbudila je i njega i saigrače. Do 46. skupio je još tri intervencije, pa je izjednačenje visilo u zraku. Tri puta je Montpellier pogađao prečke i stative. Kilavili su i jedni i drugi, tek nakon pet minuta bez gola Richardson je pogodio za 22:20 u 52. minuti.

Nakon golgeterskog posta uslijedilo je nekoliko brzih golova na obje strane, a onda u 54. minuti sudije prave pacersku grešku isključenjem Cindrića.

Ipak Vardar se izvukao, potom se igralo se gol za gol, da bi u 29. Stojanče Stoilov izjednačio na 27:27. Dva puna napada imao je Montpellier a onda pod pasivnim Simonet zabija za 28:27. Dvadeset sekundi ostalo je bilo Vardaru, ali promašili su šut za produžetke, pa je Montpellier dobio priliku da ponovi uspjeh iz 2003. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi