Igor Vori se vratio iz penzije, pa senzacionalno potpisao za rukometnog velikana

Ponovo u Njemačkoj

Igor Vori se vratio iz penzije, pa senzacionalno potpisao za rukometnog velikana

E. Škorić

Hrvatski rukometaš Igor Vori (41) vraća se rukometu nakon što je prethodne tri godine bio "u penziji".

Nakon što je prvi pivot Fuchse Berlina Johan Koch otpao zbog povrede do kraja sezone, sportski direktor i legendarni bivši igrač Stefan Kretzschmar nagovorio je Vorija da se vrati rukometu.

''Ako uspije sletjeti već danas, odmah će se priključiti ekipi", rekao je Kretzschmar.

Vori je jedan od najtrofejnijih rukometaša na svijetu, a sa reprezentacijom Hrvatske je osvojio sve osim evropskog zlata.

Karijeru je počeo u Zagrebu, zatim je igrao u Italiji kod Line Červara za Conversano, da bi se 2003. godine vratio u Zagreb, a od 2005. je bio član Barcelone, pa se vratio u Zagreb, pa igrao godinama u HSV-u, za PSG tri godine, da bi se do poziva iz Berlina vratio kući gdje se i penzionisao.

Trenutno obavlja funkciju direktora hrvatske rukometne reprezentacije, a od juna do oktobra 2020. bio je trener Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi