Deset nestvarnih rezultata na Svjetskom prvenstvu: Svi su šokirani, stigle su i kritike
FOTO: IHF

Svega je bilo na terenu

Deset nestvarnih rezultata na Svjetskom prvenstvu: Svi su šokirani, stigle su i kritike

Haris Zilić

IHF je odlučio da od ove godine SP za rukometašice bude sa 32 ekipe.

Ovo je automatski pružilo priliku nekim egzotičnim zemljama da izbore plasman na prvenstvo, naravno egzotične kada gledamo rukomet, odnosno tradiciju i popularnost tog sporta u tim zemljama.

Tako smo proteklih deset dana na prvenstvu u Španiji gledali selekcije Porto Rika, Irana, Kameruna, Uzbekistana, Paragvaja..., a u nekim zemljama ženski rukomet se počeo ozbiljno igrati dvije godine unazad kao u Porto Riku čija je selekcija amaterska, a djevojke su tek nedavno imale prve ozbiljne rukometne utakmice.

Ovo je je dovelo do toga da smo imali neke nevjerovatne rezultate, tačnije deset nestvarnih rezultata, što je izazvalo dosta reakcija rukometne javnosti. Bilo je i kritika, a neki su ostali i šokirani rezultatima i odlukama IHF-a. Glavni favoriti i evropske selekcije su buvkalno razmonitrale autsajdere, a bilo je utakmica u kojim su često davale preko 50, čak i preko 60 golova.

Ovih deset mečeva je imalo nevjerovatne rezultate:

Oglasi

Nizozemska - Porto Riko 55:15

Švedska - Uzbekistan 46:15

Švedska - Porto Riko 48:10

Uzbekistan - Nizozemska 17:58

Iran - Norveška 9:41

Oglasi

Norveška - Porto Riko 43:7

Angola - Iran 41:8

Kazahstan - Nizozemska 15:61

Uzbekistan -Angola 11:52

Razumljivo je da IHF želi popularizirati rukomet što više u svijetu, a da li je ovo pravi put pokazat će budućnost, jer prvenstvo u Španiji do posljednjeg kola druge grupne faze nije ponudilo nikakva uzbuđenja što se tiče rezultatskog apsekta.

Oglasi

Sada nas očekujue dueli četvrtine finala i pravi rukomet, a sastaju se:

Brazila - Danska

Španija - Njemačka

Norveška - Rusija

Francuska - Švedska

Top Komentari

user1597698961
Vidi kazastana pobjego u aziju da moze lakse na prvenstva ,a amaterke teske
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi