Magija, čarobni štapić ili nešto treće: Nezapamćen rezultat na Svjetskom prvenstvu
FOTO: IHF

Nizozemska deklasirala Kazahstan

Magija, čarobni štapić ili nešto treće: Nezapamćen rezultat na Svjetskom prvenstvu

Haris Zilić

Nevjerovatan rezultat nam dolazi na SP-a za rukometašice koje se igra u Španiji.

Selekcija Nizozemske je sa 61:15 savladala Kazahstan u četvrtom kolu drugog kruga.

Dakle, rukometašice iz Nizozemske su gol postizale svaki minut, odnosno nešto manje obzirom da utakmica traje 60 minuta.

Kako je ovo moguće ostaje tajna, obzirom da kazahstanske rukoemtašice nisu pravile toliki broj tehničkih grešaka.

Na ovom prvenstvu svijeta vidjeli smo dosta zanimljivh i visokih rezultata pa širenje prvenstva na 32 ekipa nije baš potez IHF-a koji je prošao pohvale bar što se tiče nezivjesnosti u većini utakmica.

Oglasi

Ovome dodajmo da je Nizozemska u pomenutom meču u udrugom poluvremenu zabila čak 34 gola, a Van Wetering je bila najbolji strijelac na utakmici sa 18 golova.

Prije zadnjeg kola drugog kruga plasman u četvrtfinale osigurale selekcije Francuske, Rusije, Danske, Njemačke, Španije i Brazila.

Posljednje kolo će dati odgovore upravo u grupi 2 ko ide dalje, a u borbi za četvrtfinale su Nizozemska, Norveška i Švedska.

Inače, Nizozemskoj nije prvi put da na ovom prvenstvu ima ova visok trijumf obzirom da su u grupi D prvog kruga savladale Uzbekistan sa 17:58, a prije toga i Porto Riko sa 55:15.

Oranje su na ovom prvenstvu postigle 233 pogotka što je čak 46,6 po meču i ubjedljivo su najefikasnija selekcija prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi