Ikodinović se osvrnuo na izjavu Cvetkovića: Hrvati nam nisu braća!

Srbijanski vaterpolista

Ikodinović se osvrnuo na izjavu Cvetkovića: Hrvati nam nisu braća!

Eldar Ganibegović

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković je prije nekoliko dana imao zanimljivu izjavu prije meča sa Francuskom kada je rekao da očekuje "podršku braće Hrvata", a također se dotakao i prošlosti, koja se po njemu ne bi trebala zaboravljati, ali da bi trebalo praštati zbog budućnosti djece.

Naime, na izjavu Cvetkovića je imao šta reći proslavljeni srbijanski vaterpolista Dača Ikodinović, koji se posebno osvrnuo na onaj dio kada je selektor Srbije rekao da očekuje podršku braće Hrvata.

"Ne sviđa mi se što se izjava politizuje, ali ja imam jasno razmišljanje kojim se vodim čitavog života. Igram za svoj obraz i za svoju ekipu i ni za koga drugoga. Ajde mi, bre, da pobijedimo neku utakmicu za sebe, nije bitno kako to bude za ostale", rekao je Ikodinović, pa zatim dodao:

"Što se tiče Hrvata, evo ja mogu da kažem da često putujem tamo, ali nisu nam oni braća. Mogu da nam budu drugari, ali nisu braća."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti