Srbi zadovoljni porazom!
Foto: EPA

Nakon Norveške "izvukli pouke"

Srbi zadovoljni porazom!

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Srbije porazom od Norveške (32:27) ostala je bez šansi za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Ipak, iz tabora ove selekcije su zadovoljni učinjenim i tvrde kako im je ovaj poraz još jedna pouka.

"Čestitao bih Norveškoj na pobjedi. Zadovoljan sam onim što je ekipa pružila na terenu. Igrali smo protiv svjetskih vicešampiona nakon tri teške utakmice i malo dana za odmor. Dok je bilo snage, parirali smo", rekao je selektor Srbije Jovica Cvetković, te je dodao:

"Igrali smo dobro u fazi napada u nekim segmentima koji su falili ranije. U ovom momentu i okolnostima ovo je dobar rezultat za nas. Imamo sada četiri dana pauze da se pripremimo za utakmice protiv Francuske i Bjelorusije".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Kapiten Žarko Šešum je također istakao da se iz poraza moraju izvući pouke.

"Odlučujući momenti desili su se početkom drugog poluvremena, kada su Norvežani postigli seriju lakih golova i napravili razliku. Dali smo maksimum, dobro smo igrali protiv jednog od najboljih timova na svijetu i možemo da izvučemo neke pozitivne stvari iz ovog meča", istakao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi