Cvetković: Ne mogu biti nezadovoljan, dali smo maksimum

Selektor Srbije nakon poraza

Cvetković: Ne mogu biti nezadovoljan, dali smo maksimum

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković nije bio pretjerano nezadovoljan nakon poraza od Norveške rezultatom 32:27.

Srbija je odigrala dobro prvo poluvrijeme, ali je u nastavku Norveška ubacila u brzinu više i serijom laganih golova stekla prednost koju nije ispuštala do kraja susreta.

"To su bili odlučujući momenti utakmice, Norveška nas je slomila početkom drugog poluvremena. Bez obzira na poraz, ne mogu biti nezadovoljan. Dali smo maksimum, a ne treba zaboraviti da smo igrali protiv viceprvaka svijeta nakon tri teške utakmice i jako malo vremena za odmor. Parirali smo im dok je bilo snage", započeo je Cvetković, te nastavio:

"U ovom momentu i okolnostima, ovo je za nas dobar rezultat. Imamo četiri dana da se odmorimo i pripremimo za naredne utakmice u kojima nećemo ući sa bijelom zastavom. Probat ćemo uraditi što više".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Srbija je porazom od Norveške i matematički ostala bez šansi za plasman u polufinale, a do kraja je čekaju utakmice sa Francuskom i Bjelorusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi