Loš dan za bh. klubove u Slovačkoj
FOTO: RK Hadžići Interlogistic/facebook

Evropski nastupi

Loš dan za bh. klubove u Slovačkoj

H. Zilić

Ženski rukometni klubovi iz Bosne i Hercegovine imali su loš dan u Slovačkoj.

RK Hadžići Interlogistic i ŽRK Borac Banja Luka igrali su prve mečeve prvog kola European Cupa.

Hadžićanke su doživjele visok poraz rezultatom 17:39 od ekipe Michalovce, dok je nešto kasnije Borac poražen sa 38:26 od Dunajske Strede.

Ekipa iz Hadžića će sutra igrati odmah revanš meč obzirom da su klubovi ranije dogovorili da se oba meča igraju u Slovačkoj.

Ekipa Borca će naredni vikend u Boriku dočekati Dunajsku Stredu u revanš utakmici, ali izabranice trenera Unčanina imat će pretežak zadatak da probaju u Banja Luci napraviti čudo i stići zaostatak od 12 golova protiv vrlo dobre ekipe iz Slovačke.

I naša treća ekipa u European Cupu HRK Grude, oprostile su se u prvom kolu, eliminacijom od strane češke ekipe Soko Pisek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi