Ima svi da igraju: Od 2021. Svjetsko prvenstvo sa 32 reprezentacije

IHF donio odluku

Ima svi da igraju: Od 2021. Svjetsko prvenstvo sa 32 reprezentacije

Kako je povećan broj reprezentacija učesnika Evropskog prvenstva sa 16 na 24, tako ni IHF nije ostalo ništa drugo nego da sa 24 podigne broj učesnika Svjetskog prvenstva na 32.

Tako da ćemo opet imatri šansu plasirati se jednom na Mundijal nakon što smo igrali onaj u Kataru.

Svjetska rukometna federacija na čijem čelu je Hassan Mustafa danas je obznanila svoju odluku, a ona stupa na snagu od 2021. godine.

Odluka je donesena u Dohi za vrijeme IHF Super Globea, a bila je najavljivana odavno kao želja da se pruži šansa većem broju rukometnih nacija, kao i dijelovima svijeta gdje rukomet još nije na evropskom nivou. Sad da li će dobiti na kvalitetu ili će se napraviti kontraefekat, pitanje je čiji odgovor naginje na ovo drugo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Domaćin SP-a 2001. će biti Egipat, a ženski Mundijal igrat će se u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti