Imamo li se čemu nadati? Težak žrijeb za bh. rukometaše
Sada se čeka konačna odluka Evropske rukometne federacije (EHF)

Protiv Norveške u baražu

Imamo li se čemu nadati? Težak žrijeb za bh. rukometaše

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija BiH dobila je danas potencijalnog rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi nisu imali sreće u žrijebu i kuglica koja je prikazivala ime Švicarske ili BiH, za protivnika će imati aktuelnog vicešampiona svijeta Norvešku.

Žrijeb u zagrebačkoj Areni donio je nekoliko zanimljivih duela. Mi nismo imali previše sreće i ako EHF odluči da naša selekcija bude učesnik baraža, moraćemo odigrati dvomeč sa sjajnom selekcijom Norveške.

Parovi baraža izgledaju ovako:

Srbija – Portugal, Litvanija – Island, Češka – Rusija, Slovenija – Mađarska, Bjelorusija – Austrija, Makedonija – Rumunija, Holandija – Švedska ili Španija, Norveška – BiH ili Švicarska, Hrvatska – Crna Gora.

Prve utakmice baraža igraće se u periodu od 8. do 10. juna, a revanši od 12. do 14. dana šestog mjeseca ove godine. Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj na programu je od 10. do 27. januara 2019. godine.

Podsjetimo, EHF bi do kraja januara mogao konačno donijeti odluku ko će u baraž između BiH i Švicarske. Naša selekcija je na terenu zaslužila prolaz, ali se sve zakomplikovalo jer Tomislav Nuić nije bio u protokolu, a nastupio je u meču odigranom u Mejdanu.

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskustvom. Lako je i user friendly sustav. Za detaljne informacije provjerite sljedeću vezu... ▬▬▬▬▬ ➥➥➥➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi