Jesenje titule odlaze u Stolac i Hadžiće

Omladinska liga - jug

Jesenje titule odlaze u Stolac i Hadžiće

H. Zilić

Završen je jesenji dio Omladinske rukometne lige jug za rukometašice uzrasta U14 i U12.

OŽRK Iskra Stolac i RK Hadžići Interlogistic idu uz dozu velikog raspoloženja na pauzu obzirom da su osvojili jesenje titule.

Od ove sezone ORL jug za rukometašice je sa sjedištem u RS HNK, a pravo nastupa imaju ženski rukometni klubovi članovi RS HNK i RS KS.

Učesnici lige su: RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Turbina Jablanica, RK Lokomotiva Mostar, OŽRK Iskra Stolac.

Zbog nedostatka takmičenja u ligu su se van konkurencije uključili i ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje i ŽRK Leotar Trebinje.

Igra se liga sistem sa uzrastima U14 i U12 dok će uzrasti U16 i U10 igrati turnirski od početka 2022. godine.

Vlada velika zainteresovanost klubova za ovo takmičenje i odigran je značajan broj utakmica u kategoriji U14 i U12.

Jesenji prvak u kategoriji U14 je OŽRK Iskra Stolac, a u kategoriji U12 RK Hadžići Interlogistic. I u nastavku sezone očekuje nas mnogo uzbuđenje.

Ono što je važno istaći je podatak da će prvoplasirane ekipe ostvariti učešće na završnici državnog prvenstva, što će svakako dati dodatnu neizvjesnost i uzbuđenje do kraja lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti