"Iskreno mi je žao i nas i Borca"

Trener Vogošće Danijel Riđić uoči meča Čelendž kupa

"Iskreno mi je žao i nas i Borca"

Sutra će u vogošćanskoj dvorani "Amel Bećković" biti odigrana historijska utakmica za bh. rukomet, kada je u pitanju klupska evropska scena.

Naime u okviru trećeg kola Čelendž kupa od 17 sati snage će odmjeriti dva predstavnika BiH, Vogošća i Borac.

Da je recimo kao u fudbalu, pa da postoji poludirigovani žrijeb to se ne bi moglo desiti, ali radi se o rukometnom takmičenju, a u rukometu svašta može.

Treber Vogošćana Danijel Riđić kazao je za SportSport.ba, premda je predsjednik Vogošće Fetah Kadrić uvjerenja kako je Vogoća imala sreće u žrijebu, da nije nimalo sretan što će snage odmjeriti dva bh. kluba.

"Nažalost, igramo s Borcem. Kažem nažalost zbog bh. rukometa ali i osjećaja. Ako smo već izborili Evropu i ako se takmičimo bilo bi ljepše da smo osjetili slast igranja protiv ekipe s kojom nemamo priliku često igrati. Ali, eto, šta je tu je..."

Riđić zato očekuje od svojih igrača da ulože dodatni napor kako bi izborili naredno kolo.

"Ne kažem, možda je bolje što igramo s Borcem. Ovako će jedna naša ekipa sigurno igrati još jedno kolo. Možda drugačije ne bi, ali ko zna, možda bi i mi i oni prošli da smo imali nekoga drugog za protivnika", kazao je Riđić i nastavio:

"Što se naše forme tiče, u zadnje vrijeme smo se malo popravili. Teško je jer ponovo imamo novu ekipu i opet je to posao koji se mora raditi otpočetka. Zbog toga je dosta nervoze i oscilacija, ali slična je situacija i sa Borcem koji također nije ušao u sezonu baš najbolje. Oni su također doveli dosta novih igrača, pa ni mi ni oni ne pružamo partije kakve bi neko od nas trebao očekivati."

Riđić bi volio da njegova Vogošća stekne što veću zalihu pred revanš 24. novemba.

"Skoncentirirani smo na ovu utakmicu, pripremali smo se dobro da steknemo što veću razliku, ali svjestan sam da će presuditi tek nekoliko lopti. Vjerujem da će biti dobra utakmica."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi