"Ispoštovati selektorove zamisli, na Evropskom prvenstvu nemamo šta izgubiti"
Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će dvije utakmice protiv dva jako kvalitetna protivnika.

Alen Ovčina za SportSport.ba

"Ispoštovati selektorove zamisli, na Evropskom prvenstvu nemamo šta izgubiti"

E. Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je prvi trening u okviru druge faze priprema za Evropsko prvenstvo.

Drugi dio priprema naši reprezentativci obavljaju u Poreču, a nakon jučerašnjeg dužeg putovanja imali su nešto lakši trening.

"Put je bio malo teži, ali odspavali smo i evo jutros smo imali i taj jutarnji trening. Odradili smo ga, da protegnemo noge, da se malo rastrčimo, te da se upoznamo sa dvoranom. Večeras nas očekuje utakmica protiv Katara, a sutra protiv Hrvatske", rekao je Alen Ovčina za SportSport.ba.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će dvije utakmice protiv dva jako kvalitetna protivnika.

"Dvije odlične utakmice pred Evropsko prvenstvo. Da vidimo kako smo odradili prvi dio priprema i da li smo dovoljno spremni. Mislim da nećemo biti opterećeni rezultatom u ove dvije utakmice, ali lijepo bi bilo ostvariti pobjede. Ne vjerujem da će biti opterećenje na nama, ali dat ćemo sve od sebe da odradimo ono što selektor bude tražio od nas. Najviše zbog nas samih, te zbog priprema", kaže Ovčina.

Grupa u kojoj se nalazi naša reprezentacija je veoma jaka, ali sigurno je da će Zmajevi na parketu ostaviti zadnji atom snage.

"Na Evropsko prvenstvo idemo rasterećeni. Nemamo šta izgubiti, želimo se boriti. U prvoj utakmici ćemo pokušati pobijediti Norvešku, pa onda vidjeti kako i šta. Borba sigurno neće izostati", završio je Alen Ovčina, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Naša reprezentacija večeras od 18 sati igra prvu pripremnu utakmicu u Poreču, a protivnik je reprezentacija Katara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi