Obrvan: Uvjeren sam da ćemo se plasirati na kraju na Evropsko prvenstvo!

Bh. rukometaši poraženi od Njemačke

Obrvan: Uvjeren sam da ćemo se plasirati na kraju na Evropsko prvenstvo!

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Bugojnu od Njemačke sa 26:24 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. rukometaši nisu uspjeli da dođu do pozitivnog rezultata u prvom "finalu" kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Naš tim pružio je odličan otpor Njemačkoj i imao šansu u samom finišu da dođe do izjednačenja, ali su se na kraju gosti uspjeli odbraniti i doći do pobjede.

U zadnjem kolu naša selekcija igra u gostima protiv Austrije i jasno je da nam treba bod ili pobjeda kako bismo se plasirali na završni turnir.

Nakon utakmice za BHRT svoj komentar dao je i selektor našeg tima Ivica Obrvan.

"Odigrali smo jednu vrhunsku utakmicu protiv jednog od favorita za olimpijsku zlatnu medalju koja je došla ovdje u najjačem sastavu koji imaju trenutno na raspolaganju. Mi smo od prve do posljednje minute bili u igri za remi i šteta što dobra igra nije nagrađena tim bodom jer smo ga apsolutno zaslužili. Odlučili su nijanse u ovoj čudnoj sezoni u kojoj igrači ne znaju više da li igraju i treniraju".

"Bili smo dobri, ovako vruć teško je analizirati igru. Šteta što nije ušao ovaj zadnji šut. Ja sam uvjeren da ćemo se plasirati na EP iako ostaje žal za večerašnjim porazom. Čestitam igračima na igri koju su pokazali", rekao je Obrvan i dodao.

"Meni je žao što smo na kraju primili ovaj zadnji gol, ali razumijem jer smo željeli da idemo na taj bod. Ne smijemo zaboraviti da odlučujući meč igramo u gostima protiv Austrije i bit će teško igrati nakon ove iscrpljujuće utakmice. Vjerujem u ove igrače i reprezentaciju da ćemo ostvariti plasman na EP".

Naši rukometaši kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završavaju u nedjelju gostovanjem reprezetnaciji Austrije. Taj meč se igra u Grazu s početkom u 18 sati. U prvom duelu ove dvije selekcije naš tim je slavio 27:21.

Top Komentari

BiHScout
Boljeg nismo imali, i jos igraca kao perica, to je poklon, i mozda ovaj put nesta bude. Ako bog da
12 0
Usamljeni Hashishar
Idemo!!!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi