Iz RK Leotar demantovali RK Maglaj: Ponudili su im odgodu, te noćenje u našem gradu!
Susret je počeo tek u 22 sata, a Maglajlije su u dvoranu stigle u 21:25

Leotar je u subotu pred svojim navijačima došao do važne pobjede

Iz RK Leotar demantovali RK Maglaj: Ponudili su im odgodu, te noćenje u našem gradu!

S. Mlaćo

Leotar je u subotu rezultatom 28:23 savladao ekipu Maglaja, te zadržao drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Susret je odigran u 22 sata s obzirom da su gosti imali problema u putu zbog snježnih padavina. Iz Maglaja su krenuli u 9 sati, a u Trebinje stigli u 21:25.

Jučer su se oglasili saopštenjem te istakli da domaćin RK Leotar i komesar takmičenja Zdenko Alpeza nisu imali razumijevanja za eventualnu odgodu utakmice.

"Pitamo se kako je onda otkazana utakmica HMRK Zrinjski Mostar i RK Derventa? Zbog čega smo mi morali izlagati naše igrače i stručni štab opasnosti i putu od preko dvanaest sati? I ko bi to nakon takvog putovanja bio spreman istrčati na parket i dati svoj maksimum? Ko to odlučuje koja ekipa je privilegovanija? Ko bi odgovarao da se našim igračima i stručnom štabu nešto desilo? Gospodo, kakav to odnos pokazujete? Da nismo svi isti? Informacije radi, autobus sa našim igračima iz Maglaja je krenuo u subotu u 9:00, a u Trebinju smo bili u 21:25. U Maglaj smo stigli u nedjelju u 8:50. Je li to zdrav i sportski život koji promovišemo za one koji treniraju? Je li to u duhu sportskog takmičenja da igrači nakon dvanaest i po sati u autobusu imaju pola sata da se pripreme za utakmicu? Neka je na sramotu svima onima koji se pitaju i odlučuju. Mi smo pokazali da se i pod takvim okolnostima ne predajemo tako lako, te smo bili itekako ravnopravan protivnik ekipi RK Leotar kojoj čestitamo na pobjedi i zahvaljujemo na organizaciji i gostoprimstvu, a sudijskom dvojcu Knezović Andriji i Begić Draženu čestitamo na fer i korektnom suđenju. I toliko o tome. Svaka riječ je suvišna", istakli su jučer iz RK Maglaj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dužni nisu ostali ni Trebinjci koji su kazali da su ponudili Maglajlijama odgodu utakmice, ali da oni to nisu htjeli.

"Koristimo priliku da još jednom upoznamo našu sportsku javnost da smo juče u toku dana bili u stalnom kontaktu sa gostujućom ekipom, brinući se da bezbjedno dodju u Trebinje. Žao nam je zbog nevolja koje su imali u putu, jer mi dobro znamo kako je putovati po 6-7 i više sati, a nama je tako skoro svaka gostuća utakmica. U toku jučerašnjeg dana, kada je bilo jasno da ne mogu stići na dogovoreni termin za utakmicu, a već su bili u Jablanici, mi smo im ponudili odlaganje utakmice za nedjelju i prenoćište u našem gradu. Naši gosti su insistirali da se utakmica igra sinoć. Takođe smo i posle utakmice ponudili našim gostima noćenje o našem trošku što su gosti odbili. Ne želeći dalje da polemišemo sa bilo kim, smatrali smo da je važno da ovo saopštimo. Gosti su dočekani i ispraći aplauzom što govori o sportskom duhu koji vlada na našoj tribini.
Želimo da se zahvalimo i našoj vjernoj publici što su imali strpljenje i čekali dva sata da na fer i korektan način bodre svoj klub u još jednoj prvenstvenoj utakmici. Nadamo se da su momci dali sve od sebe, pošteno i zasluženo osvojili nove bodove za opstanak u vrhu tabele Prmijer lige", istakli su iz RK Leotar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi