RK Leotar na domaćem terenu bolji od RK Maglaj

Meč se igrao od 22 sata

RK Leotar na domaćem terenu bolji od RK Maglaj

E. Čaušević

Rukometaši Leotara sinoć su na domaćem terenu pobijedili Maglaj sa 28:23 u meču 12. kola Premijer lige BiH.

Zbog snijega koji je napravio velike probleme u našoj zemlji ovaj meč je trebao biti odgođen, no dogovoreno je na kraju da se odigra i to u poprilično neobičnom terminu. Naime, meč u Trebinju počeo je u 22 sata, a nakon velike borbe domaći su slavili sa 28:23.

Leotar i Maglaj odigrali su dosta zanimljivu i izjednačenu utakmicu, no domaći su u finišu prelomili meč u svoju korist. Na poluvremenu je bilo 15:14 za Leotar koji je u drugom dijelu dosta bolje igrao i na kraju došao do pobjede od pet golova razlike.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Aleksandar Glendža sa sedam golova, dok je Vlado Draganić postigao šest. U ekipi Maglaja sinoć se istakao sjajni Goran Šarenas s čak devet pogodaka.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

RK Leotar - RK Maglaj 28:23 (15:14)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Leotar: Savović, Draganić 6, Bojović, Milićević 3, Milojević, Tasovac, Micić, Ninković, Radović, Srdanović, Jovanović 4, Ratković, Uljarević 3, Janković 5, Glendža 7, Ražnatović.

Maglaj: Mehinagić 3, Bašić 2, Malbašić, Bajrić, Kendić 2, Memišević 3, Mutapčić, Šarenac 9, Kahriman, Ridžal 1, Bajraktarević 1, Čanić, Džambegović, Hasić, Kadrić 2, Kujrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi