Izviđač bez problema protiv Maglaja

Sigurna pobjeda Ljubušaka

Izviđač bez problema protiv Maglaja

S. Mlaćo

Rukometaši Izviđač Central osiguranja uvjerljivom pobjedom protiv rukometaša Maglaja došli su do svoje sedme uzastopne pobjede u drugom dijelu prvenstva. Veći dio prvog poluvremena protekao je rezultatski izjednačeno. Izviđač je poveo 3:0 u 6.minuti i izgledalo je da će gosti iz Maglaja već na startu utakmice izvjesiti bijelu zastavu.

 Međutim, kao da je neki grč „stisnuo“ domaće, dolazili su u prilike, ali realizacija nije bila zadovoljavajuća, što je Maglajlijama omogućilo da se priberu i uhvate priključak. Maglaj u 16. minuti poravnava rezultat (5:5) preko Damira Kadrića. Gosti se drži do 20.minute (8:8), ali slijede, zaredom, tri pogotka „Skauta“, pogađaju Pavlak, Rodin i Marković za 10:7 vodstvo. Realizacija je „proradila“ tako da „Skauti“ na odmor odlaze s prednošću od četiri pogotka (15:11).

U drugom dijelu, napad „Skauta“ je bio na razini, a odbrana je odlično funkcionirala dozvolivši gostima da za dvadeset pet minuta nastavka postignu, tek, četiri pogotka. Koliko su „Skauti“ bili uvjerljivi u nastavku govori rezultat (28:15) iz 55.minute. U završnih 5 minuta gosti uspijevaju postići tri pogotka, ali, ipak, nisu uspjeli izbjeći poraz dvoznamenkastom razlikom. Na koncu „Skauti“ su uvjerljivo slavili 30:18 tako da s optimizmom mogu očekivati predstojeće, odlučujuće, utakmice.

Sinoćnja utakmica je pokazala da je trener Ivandija, povratkom ozlijeđenih i predanim radom dobio širinu rostera, stabilnost i vratio optimizam u redove "Skauta". U utakmici s Maglajem teret su iznijeli oni koji manje igraju, ali su i opravdali ukazano povjerenje. Proigrali su Leković, Kaluđerović, Rodin, Pavlak, a svoju formu potvrdili su Alilović, Čutura, vratari...

Najefikasniji su bili Leković, Alilović i Kaluđerović sa po pet pogodaka, dok je Čutura pogodio četiri puta. Budalić s 11 i Kvesić sa 7 obrana bili su uspješni na vratima Izviđača.
Kod gostiju po četiri pogotka postigli su Kadrić i Omahić dok je Mutapčić „skinuo“ osam šutova.

RK Izviđač Central osiguranje - RK Maglaj 30:18 (15:11)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 1000.
Suci: Dejan Berjan (Istočno Sarajevo) i Goran Ilić (Doboj).
Nadzornik: Arijana Vojić (Bihać).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Izviđač CO: Ivanković, Budalić (11 obrana), Kvesić (7 obrana), Miličević 1/1, Alilović 5/2, Mandić 2, Marković 1, Čutura 4, Leković 5, Bubalo 1, Kaluđerović 5, Grbavac 1, Vukić, Pavlak 2, Vučić, Rodin 3.
Trener: Silvio Ivandija.

RK Maglaj: Mutapčić (8 obrana, 2 sedmerca), Kahriman, Džanbegović (5 obrana, 1 sedmerac), Mehinagić 2, Bašić 3/2, Kendić 1, Karabegović, Hajdić, Kahriman, Memišević 1, Omahić 4, Hasić, Kadrić 4, Karajabić, Ćosić 2, Kujrić 1.
Trener: Ermin Bajrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi