Izviđač siguran protiv Dervente

19. kolo Premijer lige BiH

Izviđač siguran protiv Dervente

S. Mlaćo

Sinoć je u Ljubuškom odigran prvi susret 19. kola Premijer lige BiH za rukomeaše. Domaći Izviđač opravdao je ulogu favorita protiv Dervente i slavio pobjedu rezultatom 30:20. 

Izviđač je od početka bolje krenuo u meč i bilo je jasno da će slaviti novu pobjedu. Već nakon prvih 30 minuta bilo je 15:8, te u drugom poluvremenu nije bilo rezultatskog uzbuđenja.

Domaći su znalački kažnjavali sve greške gostiju i na kraju slavili 30:20.

U redovima Izviđača istakao se Mandić sa devet pogodaka, dok je četiri dodao Čutura. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Šiljaković sa šest.

Premijer rukometna liga BiH, 19. kolo:

HRK Izviđač - RK Derventa 30:20 (15:8)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HRK Izviđač: Ivanković, Kvesić, Miličević 1, Mišetić 1, Alilović 2, Mandić 9, Marković, Čutura 4, Leković 1, Bubalo, Kaluđerović 2, Grbavac 2, Vukić 4, Pavlak 1, Vučić 3, Rodin. Trener: Silvio Ivandija.

RK Derventa: Ristić, Škrga, Starčević, Zemunović 1, Sibinčić, Šijaković 6, Draganić 3, Dragičević, Stanković 3, Ivanović 3, Grujičić 2, Milinković, Zekić 2, Alić, Vidaković. Trener: Zoran Dokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi