Izviđač deklasirao Gradačac

Utakmica 20. kola Premijer lige BiH za rukometaše

Izviđač deklasirao Gradačac

E. Čaušević

Rukometaši Izviđača slavili su protiv Gradačca (39:28) u utakmici 20. kola Premijer lige BiH za rukometaše.

Izviđač je večeras na domaćem terenu ostvario svoju 19. pobjedu u ovoj sezoni Premijer lige, a sa 11 golova razlike večeras su bili bolji od rukometaša Gradačca.

Domaća ekipa od početka utakmice igrala je furiozno, te su gostima pokazali da bodovi ostaju u Ljubuškom. Nakon prvog poluvremena Izviđač je vodio sa čak deset golova razlike (21:11).

U drugom poluvremenu domaći rukometaši nastavili su u istom tempu, te nisu dozvoljavali gostima da se ozbiljnije smanje prednost. Na kraju je Izviđač slavio sa 11 golova razlike rezultatom 39:28.

Najefikasniji u ekipi Izviđača bio je Kristijan Jarak koji je Gradačcu postigao šest golova, dok su po pet dodali Josip Ereš i Josip Šarac. U ekipi Gradačca istakli su se Ranko Božić i Nikola Grahovac koji su večeras postigli po osam golova.

Premijer liga za rukometaše, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izviđač - Gradačac 39:38

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi