Izviđač nadoknadio veliki zaostatak i izbacio Slogu

Kup BiH, četvrtfinale

Izviđač nadoknadio veliki zaostatak i izbacio Slogu

Večeras je u Ljubuškom odigran revanš meč četvrtfinala Kupa BiH između domaćeg HRK Izviđač i MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Sloga je u prvom meču slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 26:20, ali je Izviđač danas na svom terenu uspio nadoknaditi zaostatak i slaviti još ubjeljiviju pobjedu. Naime, aktuelni šampion BiH je slavio sa 32:23 i tako izborio polufinale Kupa.

Izviđač je od samog starta krenuo furiozno, pa je do poluvremena imao +8. Na odmor se otišlo vodstvom Izviđača od 17:9, a domaći su u nastavku uspjeli zadržati prednost koja im je obećavala plasman u polufinale.

Heroj domaćih je bio golman Kvesić koji je upisao čak 22 odbrane, a istakao se i sjajni Kaluđerović koji je postigao 10 golova. Ništa lošiji nisu bili ni Vedran Delić i NIkola Džono sa po osam golova.

Kod Sloge je najefikasniji bio Abdurahmanović sa osam golova, dok je Biljaka postigao jedan manje.

Inače, Izviđač u polufinalu ide na Vogošću.

Kup BiH, četvrtfina finala:

HRK Izviđač - MRK Sloga 32:23(17:9)

Izviđač: Kvesić, Mandić, Miličević, Alilović 1, Ivanović, Čutura 1, Vukšić 1, Džono 8, Primorac, Mataga, Vukić 1, Maretić 2, Kaluđerović 10, Mišetić, Delić 8.

Sloga: Drino, Biljaka 7, Halebić 3, Demirović 1, Dedić, Ljutić 1, Močević, Rušpić, Đikić, Pokvić, Alibegović 3, Pedić, Petković, Abdurahmanović 8, Čizmović, Purić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi