Steaua slavila kod HRK Izviđač, Miljan Ivanović promašio sedmerac u posljednjoj sekundi
Izviđač je novim porazom ostao zakovan na dno tabele. Bh. predstanik u 16 odigranih utakmica ima samo jednu pobjedu (Foto: SEHA)

SEHA liga

Steaua slavila kod HRK Izviđač, Miljan Ivanović promašio sedmerac u posljednjoj sekundi

M. Šljivak

HRK Izviđač poražen je u 16. kolu SEHA lige u Ljubuškom od Steaue iz Bukurešta rezultatom 28:29.

Nakon što su prije dva kola upisali domaću pobjedu protiv Železničara, Skauti su se i večeras nadali pozitivnom rezultatu, ali je na kraju Miljan Ivanović promašio sedmerac za remi.

Izjednačen rukomet igrao se tokom kompletne utakmice. Međutim, Steaua je bila ta koja je konstantno imala gol prednosti, a na odmor su gosti iz Bukurešta otišli vodstvom 15:16.

U nastavku na parketu ista slika. Ekipe se smjenjuju u vodstvu, nijedna nije mogla da napravi seriju koja bi im donijela sigurnu završnicu, ali je u 47. minuti Izviđač napravio krupan korak ka pobjedi jer su došli po prvi put na plus dva, 24:22.

Međutim, nisu izdržali. Steaua ubrzo vraća vodstvo, igralo se gol za gol do samog kraja, a Georgescu u 60. minuti pogađa za prednost gostiju od 28:29.

Potom je u posljednjoj sekundi dosuđen sedmerac za Izviđač. Odgovornost preuzima Miljan Ivanović, ali pogađa stativu i pobjeda odlazi u glavni grad Rumunije.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Stefan Vujić sa osam golova, a bh. rukometaš Marin Vegar je postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Sa druge strane Vasilije Kaluđerović je postigao šest golova kod Izviđača, a Ivanović i Vedran Delić su dodali po pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi