Izviđač odbranio titulu!
Tim iz Ljubuškog ponovo prvak Bosne i Hercegovine

Majstorica otišla na stranu tima iz Ljubuškog

Izviđač odbranio titulu!

E. Dindić

U majstorici finala rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine  odigranoj u Ljubuškom Izviđač je slavio protiv Borca sa 24:22, te tako odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

U prvom poluvremenu vodila se rovovska bitka za svaki gol, pa je nakon prvih 30 minuta rezultat glasio 11:11.

U drugom poluvremenu gledali smo neizvjestan susret sve do rezultata 17:17. Tada je Borac krenuo po vodstvo ali je Mijatović pogriješio, što je kaznio Mišetić, te pokrenuo seriju domaćih koji vrlo brzo odlaze na 21:17.

Tim iz Banja Luke poslije toga  nije uspio da više zaprijeti domaćim rukometašima,  koji su susret priveli kraju i upisali pobjedu rezultatom 24:22.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najzaslužniji za pobjedu Izviđača bio je Domagoj Alilović sa šest golova i golman Josip Kvesić sa 12 odbrana.

Tim iz Banja Luke u ovom susretu predvodio je Vladan Đurđević sa sedam golova.

Top Komentari

Prazina
Svaka čast za grad rukometa. Zasluženo.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi