Borac slavio u sjajnom meču i poveo protiv Izviđača u finalnoj seriji

Play-off za prvaka BiH

Borac slavio u sjajnom meču i poveo protiv Izviđača u finalnoj seriji

E. Škorić

U prvom meču play-offa rukometne Premijer lige BiH Borac je sa 25:23 poijedio Izviđač.

Dosta preokreta viđeno je u Banjaluci, a na kraju je Borac stekao dva gola prednosti i slavio protiv aktuelnog prvaka pred revanš koji se 8. juna igra u Ljubuškom. Ukoliko tu Izviđač pobijedi, igrat će se majstorica četiri dana kasnije.

Izviđač je namučio Borac u Banjaluci, imao prednost 12:11 na poluvremenu, ali je tim Mirka Mikića na kraju pokazao karakter i preokretom stigao do bitne pobjede.

Velikom trijumfu Banjalučana doprinio je fenomenalni Bojan Ljubišić, koji je zabilježio 10 odbrana, od čega tri sedmerca.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Srđan Mijatović i Dejan Unčanin sa po šest golova predvodili su Borac, dok je Goran Daničić postigao gol manje. Domagoj Alilović i Milan Vukšić postigli po pet golova na drugoj strani, a golman Josip Kvesić imao je 10 intervencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi