Izviđač poražen od Meshkova, Vardar bolji od Zagreba

Naš predstavnik prokockao šest golova prednosti

Izviđač poražen od Meshkova, Vardar bolji od Zagreba

U okviru 11. kola SEHA lige danas su snage odmjerili Vardar i Zagreb, te Izviđač i Meshkov Brest. 

Vardar i Zagreb odigrali su derbi ovog kola. Šest minuta prije kraja prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen, 10:10. Na odmor je ipak sa prednošću otišao domaćin, rezultat je bio 12:10.

 

U nastavku susreta Vardar nije ispuštao vodstvo, a u jednom trenutku Makedonci su imali i sedam golova prednosti. Na kraju su slavili 26:23. 

 

Najefikasniji u redovima Vardara bio je Dobrivoje Marković sa devet golova, dok je Ivan Martinović skupio 12 odbrana. Kod gostiju sedam golova postigao je Horvat, a osam odbrana je skupio Stevanović.

 

U drugom susretu naš Izviđač dočekao je Meshkov Brest. Odlično je igrao Izviđač u prvom poluvremenu i imao i šest golova viška. Na odmor su Ljubušaci otišli sa 16:13. 

 

U nastavku mnogo bolja igra gostiju. Za samo deset minuta stigli su do vodstva, koje su do kraja zadržali i slavili 31:27. 

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

 

Najefikasniji u redovima našeg predstavnika bili su Zeljić i Herceg sa po šest golova, dok je Paradžik skupio 10 odbrana. Kod gostiju osam golova postigao je Ljubo Vukić, a 13 odbrana imao je Vladimir Božić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.