Izviđač savladao Vogošću i došao na korak do nove titule

Derbi drugog dijela sezone pripao Ljubušacima

Izviđač savladao Vogošću i došao na korak do nove titule

Samir Mlaćo

U derbi susretu 23. kola Premijer rukometne lige BiH u Ljubuškom su večeras snage odmjerili Izviđač i Vogošća. Bio je ovo veoma važan meč za oba tima u borbi za titulu prvaka, a na kraju su domaći slavili rezultatom 27:25.

Domaći su na samom startu poveli 5:1, te zatim 7:3, ali gosti se nisu predavali. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 14:12 za Ljubušake.

Izviđač je pet golova prednosti imao u 48. minuti kada je na semaforu pisalo 23:18.

Deset minuta prije kraja domaći su vodili 24:20 te došli na korak do pobjede. Vogošća se nije predavala te je pet minuta prije kraja bilo pus tri za domaće, 26:23.

Mogla je Vogošća smanjiti na dva gola prednosti, ali je Stojanović pogodio vanjski dio mreže, da bi i Izviđač u narednom napadu također bio neprecizan.

Čičkušić zatim pogađa prečku i dva i pol minuta do kraja domaći su imali 26:23, te je bilo jasno da će slaviti važnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izviđač je na kraju slavio 27:25 te došao na korak do osvajanja nove titule prvaka, s obzirom da ima pet bodova prednosti u odnosu na današnjeg rivala. Junak Izviđača bio je Mandić sa 11 pogodaka, a Vukić je dodao četiri. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Čičkušić sa 12 pogodaka.

HRK Izviđač - RK Vogošća Poljine Hills 27:25 (14:12)

Top Komentari

micelj
Izvidjac Sampion
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi