Izviđač u Ljubuškom poražen od Gorenja

SEHA liga

Izviđač u Ljubuškom poražen od Gorenja

Rukometaši Izviđača pred svojim navijačima poraženi su danas od Gorenja u zaostalom susretu 14. kola regionalne SEHA lige. 

Izviđač u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom nije uspio ostvariti pobjedu protiv slovenačkog viceprvaka i na kraju je poražen rezultatom 32:36, a to je Gorenju bio ujedno i prvi gostujući trijumf u sezoni. 

Tim iz Velenja je odlično meč i tokom prvog dijela susretaje imao +9, dok se na odmor otišao s prednošću od šest pogodaka razlike za Gorenje. Činilo se da će Gorenje bez većih problema doći do pobjede, međutim nastavak je donio bolju igru "Skauta". 

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto bolju i hrabriju igru Ljubušaka, koji su deset minuta prije kraja došli na samo dva pogotka zaostatka. Ipak, na kraju je presudilo iskustvo gostiju koji su slavili s konačnih 32:36. 

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Do pobjede Gorenje su predvodili Potočnik i Medvet sa 12, odnosno 11 pogodaka, dok su kod Izviđača najefikasniji bili Mandić i Grbavac sa po sedam pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi