Sloga prokockala nemoguće u Ljubuškom

Utakmica Premijer lige BiH

Sloga prokockala nemoguće u Ljubuškom

E. Oštraković

Rukometaši Izviđača sinoć su se vratili obavezama u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Njihova utakmica protiv Sloge iz Doboja odgođena je zbog nastupa na evropskoj sceni, te je odigrana sinoć, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

Iako se nakon užasnog prvog poluvremena domaće ekipe činilo da će Sloga odnijeti bodove iz Ljubuškog, u drugom dijelu utakmice na terenu je bila samo jedna ekipa.

Prvih petnaestak minuta gledala se dosta izjednačena utakmica, a gostujuća ekipa je nakon 9:9 ušla u seriju i odlaze na velikih plus sedam. Na odmor se otišli pri vodstvu Sloge od 12:18.

Činilo se tada da samo čudo može spasiti domaću ekipu od poraza, a upravo to se i desilo. Pravo malo sportsko čudo Izviđača koji je napravio fantastičan preokret.

Do sredine drugog poluvremena domaća ekipa je uspjela doći na samo gol zaostatka, a rezultat je tada bio 21:22 za Slogu iz Doboja.

U posljednjih deset minuta ušlo se pri rezultatu 21:21, te se već tada vidjelo da je psihološka prednost na strani Izviđača.

Na kraju je Izviđač uspio preokrenuti rezultat, te je došao do minimalne pobjede od 29:28.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Do pobjede su ekipu Izviđača vodili Ivano Pavlović sa devet i Domagoj Alilović sa sedam postignutih golova.

Sa druge strane kod Sloge je najefikasniji bio Dušan Miličević sa osam postignutih golova.

Top Komentari

maco12
Do sredine drugog poluvremena bilo 21 22 a zadnjih 10 min.rezultat bio 21 21 nešto mi se brojevi ne slažu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi