Izviđač samo formalnost dijeli od nove titule prvaka Bosne i Hercegovine!

Četiri kola prije kraja

Izviđač samo formalnost dijeli od nove titule prvaka Bosne i Hercegovine!

E. Oštraković

Rukometaši Izviđača su u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu ostvarili novu pobjedu na domaćem terenu.

Ovaj put u Ljubuškom je Izviđač bio bolji od Krivaje, a konačan rezultat bio je 34:27 u korist domaće ekipe.

Prvi dio susreta protekao je u veoma ujednačenoj borbi, a to najbolje pokazuje rezultat sa kojim je završeno prvo poluvrijeme.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, ekipa Krivaje iz Zavidovića preuzela je rezultatsku inicijativu, a zaista su u tim trenucima igrali sjajno.

Krivaja je imala prednost do 17. minute, a zatim Izviđač pravi seriju od 3:0 i dolazi do preokreta i do vodstva na ovoj utakmici.

Do kraja prvog poluvremena viđeno je još nekoliko preoreta, ali se na odmor otišli pri neriješenom rezultatu, a bilo je 16:16.

Oglasi

Početkom drugog poluvremena tvrda igra se nastavila i sve je trajalo do 44. minute ove utakmice kada Izviđač pravi seriju od 4:0.

Pitanje pobjednika je riješeno upravo tada, a pomogli su tu i igrači Krivaje koji su pogodili veliki broj prečki i stativa u drugom poluvremenu.

Do kraja utakmice Izviđač je sačuvao stečenu prednost, te je na kraju ostvario pobjedu od sedam razlike, a bilo ej 34:27.

Do pobjede su Izviđač vodili Ivano Pavlović sa trinaest, te Mihael Bebek i Diano Ćeško sa po šest postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kod gostiju su se istakli Pervišić Slavko sa osam, te Edin Sinanović i Faris Telalović sa po šest postignutih golova.

Jasno je da Izviđač novi prvak Bosne i Hercegovine jer im je u posljednja četiri kola potreban jedan bod kako bi sve bilo zvanično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi