Sloboda savladala Krivaju i plasirala se na završnicu Kupa BiH

Tuzlaci bolji u uzvratu

Sloboda savladala Krivaju i plasirala se na završnicu Kupa BiH

E. Dindić, foto: E. Dindić

U uzvratnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše sastali su se Sloboda i Krivaja. Gosti iz Zavidovića u Mejdan su donijeli prednost od jednog gola, jer su u prvom susretu slavili rezultatom 33:32. 

Prvo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru izabranika Pere Miloševića, koji su pokazali da žele da ponovo se plasiraju među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 15:9 u korist domaćeg sastava.

Međutim, gosti iz Zavidovića ne odustaju u drugom poluvremenu, te ni u jednom trenutku ne dopuštaju domaćim rukometašima da prelome utakmicu. U jednom trenutku dolaze na samo tri gola zaostatka, ali ponovo u odsutnim trenutcima nedostaje im koncentracije, što koristi domaći sastav koji ovaj meč privodi kraju rezultatom 28:24, za veliku pobjedu domaćeg sastava te novi plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu Bosne i Hercegovine.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Benjamin Čičkušić sa devet golova, dok su Mirko Mišetić i Emir Suhonjić postigli po pet pogodaka. Bolji od ostalih u redovima Krivaje bili su Sedžad Abdurahmanović sa sedam golova, odnosno Eldar Mehić sa šest golova.

RK Sloboda- RK Krivaja Zavidovići 28:24(15:9).

RK Sloboda: Dragičević, Mehinagić, Vujović 4, Suhonjić 5, Mišetić 5, Đukić 1, Bajraktarević 2, Čajić, Georgijevski, Čajić R, Pavlak, Borozan, Demirović, Bečić 2, Skopljak, Čičkušić 9. Trener: Pero Milošević.

RK Krivaja: Omerović, Hamurović, Amitović 2, Bašić 1, Velić, Ćosić, Mehić 6, Sinanović 3, Husanović, Torlaković, Prevšić 2, Telalović 2, Čolaković 1, Abdurahmanović 7, Avdić, Hadžihasić. Trener: Ivan Divković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi