Prekinuta sjednica Rukometnog saveza - Bez dogovora o ligi, a klubovi izgleda uzalud treniraju

Nema kompromisa

Prekinuta sjednica Rukometnog saveza - Bez dogovora o ligi, a klubovi izgleda uzalud treniraju

Edmir Škorić

Dugo se očekivala sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali ona je danas u Vogošći prekinuta i, što je najgore, ništa na kraju nije riješeno.

Klubovi koji će nastupati u Premijer ligi BiH u sezoni 2023/24 još uvijek ništa ne znaju, niti u kojem će se formatu igrati, ni kada će prvenstvo početi.

Na stolu su bila dva prijedloga, ali nije na kraju nijedan izabran. Prvi je sličan preporicu EHF da u ligi nastupi 15 ili 16 klubova, no predstavnici hrvatskog naroda su bili protiv.

Oni su iznijeli drugi prijedlog koji podrazumijeva nastup 14 klubova, no s tim se nisu složili članovi odbora iz RS Republike Srpske.

Sjednica je na kraju završena bez dogovora. Klubovima su ruke svezane, a finansije i sponzori teku... Oni treniraju već mjesec i po dana, no ne znaju ni kada će liga početi, ni u kojem formatu, a zapravo je sada pitanje i hoće li se uopšte igrati.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Možemo slobodno reći da se cirkus nastavlja jer bh. rukomet se nalazi u sve težoj situaciji i očito je da na ovakav način ne može da funkcioniše.

Najviše trpe reprezentativne selekcije, ali i klubovi iz države, dok vladari rukometa u našoj zemlji nikako da pronađu zajednički jezik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi