Jacobsen: Ograničiti napad na 40 sekundi
Rukomet polako gubi na svojoj atraktivnosti, svi treneri su složni da bi vremensko ograničenje za napad poboljšalo rukomet u cijelini

Velika treneska imena su za uvođenje novog pravila u rukometu

Jacobsen: Ograničiti napad na 40 sekundi

E. Dindić

Trener Rhein- Neckar Löwena i selektor reprezentacije Danske Nikolaj Jacobsen izrekao je veliku zabrinutost za budućnost rukometa, kao sporta.

Kako sam kaže nešto se mora mijenjati u pravilima ovoga sporta, a posebno se to odnosni na uvođenje vremenskog ograničenja napada.

"Ako rukomet nastavi da se ovako igra, on će po mom mišljenu biti sve dosadniji. Puno napada traje između minutu i dvije minute. Trebamo svi se potruditi da se ograniči vremenski napad kao u košarci. Svaki tim da ima 40 sekundi za napad. To bi donijelo i ishitrene šuteve, ali ako se ovako nastavi, rukomet će izgubiti svoju atraktivnost", rekao je Jacobsen.

Mnoga velika trenerska imena prije Jacobsena su iskazali potrebu, za uvođenjem vremenskog ograničenja napada. Međutim zasad reakcije iz krovne kuće rukometa nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi