Vardar ruši redom, PSG umalo prokockao pobjedu
(Foto: EPA)

Liga prvaka

Vardar ruši redom, PSG umalo prokockao pobjedu

M. Šljivak

Rukometaši Vardara pobijedili su na svom terenu Rhein-Neckar 29:27 u susretu 4. kola Lige prvaka.

Makedonski šampion igra odlično na početku nove sezone i još jedan je velikan srušen za perfektan omjer od 4-0.

Njemački tim je odigrao odlično prvo poluvrijeme. Imali su konstantno vodstvo i činilo se kako će na kraju oni biti ti koji će da slave.

Na odmor tim iz Lowena odlazi sa dva gola prednosti (13:15), ali je u nastavku Vardar fantastičnom igrom stigao do preokreta i pobjede, četvrte u četiri utakmice.

Nezaustavljiv za goste je bio Timur Dibirov koji je postigao osam golova, dok je kod RN Lowena Petersson postigao sedam.

PSG je u francuskom derbiju pobijedio Nantes rezultatom 35:34.

Odličnu igru su prikazala oba tima, a na kraju je PSG uspio da pobijedi jednim golom razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nedim Remili sa osam golova, Luka Karabatić je dodao sedam, Hansen šest, a Nikola Karabatić pet golova.

Sa druge strane Claire, Lazarov i Rivera su postigli po šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi