Kielce i Barcelona slavili u derbijima, očajan početak sezone za prvaka Evrope
(Foto: EPA)

Liga prvaka, 2. kolo

Kielce i Barcelona slavili u derbijima, očajan početak sezone za prvaka Evrope

M. Šljivak

Nova sezona u rukometnoj Ligi prvaka polako se zahuktava, a nakon dva doigrana kola aktuelni prvak Evrope Montpellier ne zna za pobjedu.

Večeras je Montpellier poražen na gostovanju kod Meshkov Bresta rezultatom 26:23.

Osim uvodnih minuta u kojem je francuski velikan imao dva razlike (2:4) ostatak meča je potpuno pripao domaćim rukometašima.

Sredinom prvog poluvremena preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Na odmor su otišli sa tri gola prednosti (13:10), a u nastavku su sjajnom igrom iskontrolisali meč i došli su do velike pobjede.

Trojica rukometaša (Đorđić, Poteko i Đukić) postigli su po četiri gola u ovom meču za pobjednički sastav, dok je na drugoj strani Valentin Porte postigao šest.

Vive Kielce je u derbiju na sjajan način pobijedio Rhein-Neckar Lowen rezultatom 35:32.

Njemački tim je igrao odlično sve do samog finiša kada su neshvatljivo pali kod rezultata 27:30 u 51. minuti meča.

Do kraja Kielce napravilo veliku seriju od od 8:2 i došlo je do pobjede u jednom od derbija dana.

Alex Dujshebaev i Luka Cindrić su sa po pet golova predvodili domaći tim, dok su kod Lowena Andre Schmid i Alex Petersson postigli po osam golova.

Barcelona je u još jednom velikom derbiju na svom terenu savladala Veszprem sa 31:28.

Zasluženo su Katalonci stigli do vodstva. Imali su prednost gotovo cijelim tokom meča i na kraju su uspisali prvu pobjedu sezone.

Casper Mortensen sa sedam i Dika Mem sa šest golova su vodili Barcu do trijumfa, dok je kod Veszprema najefikasniji bio Dragan Gajić sa devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti