Jaganjac iz Metalurga u Nexe

Hrvatski reprezentativac pronašao novi klub

Jaganjac iz Metalurga u Nexe

S. Mlaćo

Hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac pronašao je novi klub. Naime, Jaganjac je potpisao četverogodišnji ugovor sa RK Nexe Našice pred veoma bitan meč SEHA Gazprom lige.

Jaganjac je do sada nastupao u Metalurgu iz Skopja, gdje je bio najbolji strijelac prošlogodišnje sezone SEHA LIge, a novoj ekipi će se pridružiti nakon reprezentativne pauze.

"Veselimo se njegovom dolasku u naš klub i jedva čekamo njegove prve partije u našem dresu", istakli su iz RK Nexe na zvaničnoj stranici kluba.

Zanimljivo da su Halilovi roditelji porijekom iz BiH. Otac je iz Bosanskog Petrovca, a majka je rođena u Pruscu kod Donjeg Vakufa. Halil je rođen u Rijeci, a za mladu selekcije Hrvatske je nastupao i na međunarodnom turniru "Rukomet je moja budućnost" koji se već dugi niz godina održava u Bugojnu.

Promo

Top Komentari

damir bosnjak
poserem ti se usta jataganjac
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi