Iznenađenje u Našicama: Nexe savladao PPD Zagreb u prvom kolu SEHA lige

Bh. rukometaši bez učinka

Iznenađenje u Našicama: Nexe savladao PPD Zagreb u prvom kolu SEHA lige

M. Šljivak

Rukometaši Nexea iz Našica savladali su u 1. kolu SEHA lige PPD Zagreb rezultatom 23:22.

Gosti su, izuzev uvodnih i posljednjih 10-ak minuta, odradili jako slab meč i na kraju je Nexe iskoristio šansu i došao je do pobjede protiv favorizovanog rivala.

Osim uvodnih 0:2 Zagreb u ostatku meča nije napravio ništa i na kraju pognute glave odlaze sa parketa. Nexe je napravio seriju od 5:0 i zatim je do kraja prvog poluvremena održavao prednost i na odmor su domaći rukometaši otišli sa četiri gola prednosti, 12:9.

Zagreb je u nastavku konstantno prijetio, ali kada je Šipić u 47. minuti pogodio za plus šest (20:14), činilo se da je utakmici kraj. Međutim, Bičanić i Horvat su uspjeli da vrate meč u egal, a u 57. minuti David Mandić pogađa za samo minus jedan, 21:20.

Uzbudljiva završnica donosi igru gol za gol. Burić i Potočnik su isključeni u finišu, Gandža gubi loptu, a Bičanić promašuje šut za izjednačenje. Marin Šipić potom pogađa za 23:21.

Pogodio je i potom Horvat sa sedam metara za 23:22 u 60. minuti, ali vremena za nešto više nije bilo i Nexe je upisao trijumf.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Tomi Vozab je sa osam golova bio najefikasniji u pobjendičkom timu, Marin Šipić je dodao šest, a Marko Buvinić četiri gola. Igrao je i bh. rukometaš Vladan Lončar, ali nije iskoristio dva šuta koja je ima.

Sa druge strane Zlatko Horvat je postigao devet golova, a Senjamin Burić je promašio jedini šut koji je pokušao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi