Jasmin Hrnjić potpisao za RK Gradačac: Optimistični smo jer smo kvalitetan i dobar tim
Jasmin Hrnjić (Foto: RK Gradačac)

Rukomet je ponovo hit u gradu Zmaja od Bosne

Jasmin Hrnjić potpisao za RK Gradačac: Optimistični smo jer smo kvalitetan i dobar tim

E. Škorić

Rukometaši Gradačca ponovo će igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Gradačac je poznat kao grad sporta i rukometa. U ovom gradu, na sjeveru naše zemlje, sport posljednjih godina nije bio u ekspanziji kao prije 10-15 godina, ali stvari dolaze na svoje. Zvijezda igra bitnu ulogu u Prvoj ligi FBiH, sa željom i planom da se opet vrati u elitu, odbojkašice standardno dobre i u Premijer ligi, a sada će gradačačka publika ponovo u Sportskoj dvorani Gradačačkog sajma ponovo uživati u predstavama rukometaša.

Rukometaši Gradačca su naprosto izdominirali u prošloj sezoni u Prvoj ligi FBiH i zasluženo su ponovo tu gdje objektivno i pripadaju - u rangu najjačih rukometanih timova u BiH.

Trenutno ambiciozni mladi tim uz nekoliko iskusnih igrača odrađuje pripreme i želi što spremnije dočekati derbi s Borcem i početak Premijer lige. Pripreme se vrše kombinovano, na pomoćnom terenu Zvijezdinog stadiona "Banja Ilidža" i na poligonu u centru grada ispred OŠ "Ivan Goran Kovačić".

Ovog ljeta ekipa je pojačana sa Adnanom Tufekčićem, Draženom Stojanovićem i Spasojem Pekićem. Svi oni stigli su iz redova tuzlanske Slobode, Slaven Sijaković je došao iz Čelika, dok je iz Izraela stigao Luka Karanović.

Nakon prve sedmice priprema, sve u RK Gradačac ide po planu i programu, a zadovljan atmosferom i uslovima je i Jasmin Hrnjić, koji je potpisao ugovors RK Gradačac i naredne sezone bit će dio ekipe koja želi da ostavi trag i skine skalp najvećim ekipama bh. rukometa.

Oglasi

Rukometaši Gradačca obavljaju pripreme na gradskom poligonu (Foto: Redžep Kadrić)

"Radimo intenzivno na pripremama, dajemo maksimum, svjesni da nas čeka duga i paklena sezona i mnoštvo teških utakmica. Drago mi je što naš Gradačac ponovo ima rukometnog premijerligaša i uvjeren sam, ako to dozvole nadležni organi zbog nesretne pandemije koronavirusa, da će tribine u dvorani biti pune kao nekada, a svaki od nas ostavljat će zadnji atom snage kako bismo ostvarili što bolji plasman u ligi", rekao je Hrnjić u razgovoru za SportSport.ba.

Nekadašnji igrač tuzlanske Slobode i Gračanice ima visoka očekivanja.

"Klub je prošle sezone pokazao svoje pravo lice. Imamo kvalitetan tim, doveli smo dobra pojačanja, igrače koje jako dobro poznajem i sa kojima sam već igrao, tako da sam siguran da ćemo se puno toga pitati u sljedećoj sezoni i da imamo pravo da bude optimistični pred duele sa ekipama kao što su Borac, Gračanica, Izviđač, Sloga, Bosna... koji čine kremu našeg rukometa".

Gradačac je svojevremeno igrao evropska takmičenja.

"Svi se naravno sjećamo tog zlatnog doba gradačačkog rukometa i sada svi žele da se vrate ta vremena. Mislim da smo na dobrom putu, no svakako bitno je da postoji dobra volja svih, kako u klubu tako i u samom gradu. Podrška je neophodna u svakom smislu te riječi", dodaje Hrnjić na kraju.

Prvo kolo nove sezone Premijer lige igra se 11. septembra, a Gradačac dakle gostuje u Banjaluci kod Borca.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Svi parovi prvog kola:

Bosna (S) - Krivaja
Borac m:tel - Gradačac
Leotar - Sloga
Iskra - Jedinstvo 2015
Sloga (GV /U) - Sloboda
Vogošća - Konjuh
Izviđač - Gračanica
Bosna Visoko - Maglaj

Top Komentari

ghast0
Da mi je kolegi sa fakulteta sretno ;)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi