Jasmin Mrkonja trener mladih kategorija u ŽRK Osijek

Obavlja i funkciju selektora kadetske reprezentacije BiH

Jasmin Mrkonja trener mladih kategorija u ŽRK Osijek

S. Mlaćo

Proslavljeni bh. stručnjak Jasmin Mrkonja dobio je novi posao.

 Naime, Mrkonja će u narednom periodu biti trener mladih kategorija ŽRK Osijek.

U trenerskom poslu Mrkonja je radio i u Italiji, te Kataru i BiH, a trenutno obavlja i dužnost selektora kadetske reprezentacije naše zemlje.

"Od danas postajem dio ŽRK Osijek gdje ću se prvenstveno baviti radom s djevojčicama, ali normalno, i sve što bude trebalo pomoći prvoj ekipi tu sam. Moja je supruga liječnica u Bizovačkim toplicama, tako da sam često ovdje dolazio i imam prijatelje ovdje. U BiH sam izbornik kadetske reprezentacije, ali tamo je situacija što se sporta tiče, a pogotovo rukometa, jako teška. Rukomet je moj život, od igračkih vremena pa do sada zrelih godina i mislim da sam stekao dovoljno iskustva da ga mogu prenijeti mladima. Zato smo se nakon uspostavljenog kontakta brzo dogovorili", prenosi Glas Slavonije izjavu Mrkonje na današnjem predstavljanju.

Saradnja između ŽRK Osijek i Mrkonje je dogovorena na pola godine, ali postoji mogućnost da se kasnije i produži.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi