Sedmi kamp Jasmina Mrkonje: Ponovo program i za djecu s teškoćama u razvoju
I djeca s poteškoćama u razvoju imat će priliku da rade sa vrhunskim stručnjacima

Zlatko Portner specijalni gost

Sedmi kamp Jasmina Mrkonje: Ponovo program i za djecu s teškoćama u razvoju

Kao i prethodnih šest godina, jedan od rijetkih bh. evropskih rukometnih prvaka Jasmin Mrkonja, član slavne generacije Metaloplstike, odnosno njegova Škola rukometa organiziraju ljetni kamp na Vlašiću. 

Na kamp su se već prijavila djeca iz Norveške, Danske, Njemačke, Slovenije, Crne Gore...

Na Kampu će mladim rukometašima znanje prenositi iskusni treneri na čelu sa Jasminom Mrkonjom, a učešće u radu sa polaznicima će uzeti i Zdenko Kordi doskorašnji trener Nexea i najbolji Hrvatski trener za 2016. godinu. Među gostima je i legendarni Zlatko Portner, svjetski prvak, bronzani olimpijac i trostruki osvajač Lige evropskih prvaka od čega dvaput s Metaloplastikom i jednom s Barcelonom. Njegov sin Nikola osvajač je netom završene Lige šampiona, sa Monpeljeom!

Kamp će kao i uvijek posjetiti i nekoliko seniorskih reprezentativaca BiH kao i selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman.

Poseban akcenat bit će na djeci sa poteškoćama u razvoju i ovo će biti drugu godinu zaredom da će Kamp ugostiti ove mališane i to iz čitave BiH.

Na kraju dva najuspješnija kampera/kamperice bit će nagrađeni boravkom od sedam dana u jednom velikom evropskom klubu o trošku domaćina!

HTC Kamp su do sada pohađali mnogi talentovani dječaci i djevojčice, od kojih je veliki broj njih postao reprezentativcem BiH, ali i susjednih zemalja.

Dva termina

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kamp će biti organiziran u dva termina po sedam dana. Prvi od 14. do 20. jula, drugi od 21. do 27. jula. Polaznici će biti smješteni u hotelu Sunce na Vlašiću. Cijena za polaznike je 450 KM, a u cijenu su uračunati hotelski smještaj s punim pansionom (doručak, rukčak, večera), korištenje dvorane, oprema (duks, majica, šorc) te sam trenažni proces (dva treninga dnevno).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi