Je li ovo budućnost dvoranskog sporta? U Španiji odigrana utakmica "pod maskama"

Elitni rang španskog rukometa

Je li ovo budućnost dvoranskog sporta? U Španiji odigrana utakmica "pod maskama"

A. Beganović

Duel 5. kola španskog rukometnog prvenstva između Ademara i Sinfina ući će u historiju profesionalnog sporta.

Naime, zbog loše epidemiološke situacije španska regija u kojoj je odigran susret "naredila" je i da na svim utakmicama u zatvorenom akteri moraju nositi maske.

Između odgađanja susreta i odigravanja sa maskama, donešena je odluka za drugu varijantu i doista je bilo čudno gledati rukometaše kako pod maskama igraju ovaj meč.

Slavio je Ademar rezultatom 31:23, no rezultat iz ovog meča ostat će u drugom planu, a ukoliko se epidemiološka situacija u Španiji ne bude popravila, postoji mogućnost da u budućnosti sve više mečeva bude "pod maskama".

Promo

Top Komentari

snupi
Glupostima nikad kraja.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi