Građan "izvozao" Švicarce, Perićev top u posljednoj sekundi

Odlično izdanje bh. reprezentativaca

Građan "izvozao" Švicarce, Perićev top u posljednoj sekundi

A. Čaušević

Elmir Građan i Josip Perić su imali sjajnu noć u EHF Evropskoj ligi. 

Eurofarm Pelister je gostovao Kadettenu i stigao je do itekako važnog boda kod direktnog konkurenta za prolazak u drugi krug.

Nakon što su domaći bili bolji u prvom poluvremenu (16:11) predstanik Sjeverne Makeodnije odigrao fantastično drugo poluvrijeme i stigao je do zasluženog boda. Konačan rezultat glasio je 28:28.

Građan je meč završio sa četiri gola uz majstoriju iz prvog dijela kada je "izvozao" nekoliko protivničkih igrača.

Perić je bio još bolji sa pet golova. Upravo je njegov gol u posljednoj sekundi donio veliki bod Pelisteru. Sjajno se odrazio i još bolje pogodio pod prečku.

Gorenje je upisalo novi poraz. Ovaj put na gostovanju kod La Rioje 31:26, a naš Ibrahim Haseljić je meč završio sa četiri gola.

Wisla Plock je pobijedila Toulouse 33:29. Mirsad Terzić je postigao dva gola, dok je Admir Ahmetašević imao učinak od četiri odbrane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi