Počela Europska liga u rukometu, u akciji je bilo niz bh. rukometaša

Zapažen nastup Građana

Počela Europska liga u rukometu, u akciji je bilo niz bh. rukometaša

A. Čaušević

U utorak je susretima prvog kola počelo novo izdanje EHF Europske lige u rukometu.

U akciji je bilo niz bh. rukometaša, jedini koji su slavili trijumf su bili Mirsad Terzić i Admir Ahmetašević iz Wisle Plock.

Poljski tim je u gostima pobijedio Pfadi Winterhtur sa ubjedljivih 23:35. Terzić se nije upisao u strijelce jer je uglavnom igrao u odbrani, dok je Ahmetašević upisao jednu odbranu.

Zapažen nastup sa pet postignutih golova imao je Elmir Građan uz maksimalan učinak iz igre. Međutim njegova dobra partija nije bio dovoljna da Pelister iznenadi Nimes.

Makedonski tim za kojeg je igrao Josip Perić je na domaćem parketu izgubio 21:26. Sve je bilo gotovo u prvom dijelu pošto su gosti imali čak devet golova prednosti.

U porazu Gorenja od Magdeburga rezutlatom 27:31 nastupio je Ibrahim Haseljić. Bh. reprezentativac je meč okončao sa dva postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije