Jozinović o udarcu Tufekčića: Nisam mu psovao, najbitniji mi je naš prolaz
Sa meča u Gradačcu

Ružne scene obilježile završnicu meča

Jozinović o udarcu Tufekčića: Nisam mu psovao, najbitniji mi je naš prolaz

S. Mlaćo

Duel Kupa između Gračanice i Izviđača obilježio je kvalitetan rukomet i nabrijana atmosfera od samog početka.

Pored toga, susret je obilježio incident koji se desio pred sami kraj meča. Naime, kapiten Gračanice Adnan Tufekčić udario je igrača gostiju Stjepana Jozinovića, što je potez koji je zgrozio sve ljubitelje rukometa u našoj zemlji.

Tufekčić je za SportSport.ba jučer kazao da je Jozinović prvo načinio prekršaj nad jednim njegovim saigračem, te mu uputio psovku, poslije čega je on izgubio živce.

"U sljedećem trenutku podižem glavu i vidim kako isti igrač udara mog saigrača Tomića, živci su popustili i odreagovao sam kako sam odreagovao. Previše je bilo u tom trenutku da bih se suzdržao. Osjećam duboko žaljenje za svoj postupak i mislim da je za svaku osudu. Na žalost vrijeme se ne može vratiti i popraviti učinjeno. Uputio bih iskreno izvinjenje Jozinoviću i duboko se kajem, nemam ništa protiv momka jednostavno, on je bio pokretač nemile scene u kojoj ja nisam mogao ostati ravnodušan na udaranje mog saigrača", kazao je Tufekčić.

Za SportSport.ba javio se i Jozinović koji nije puno želio govoriti o samom incidentu.

"Ne bih puno da komentarišem incident. Mogu samo reći da nije istina da sam psovao Tufekčiću, niti da sam udario Tomića, kao što on kaže", ističe Jozinović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dotakao se i same utakmice u kojoj je Izviđač na kraju ipak uspio proći dalje.

"Teška utamica, ali na kraju smo prošli i to je jedino bitno. Želim čestitati svojoj ekipi na prolazu, smatram da smo to i zaslužili. Ovo će nam svakako biti motiv više za daljnji rad", dodao je Jozinović za SportSport.ba.

Top Komentari

micelj
Tako je Jozinovicu oni su pokazali svoje lice jad i cemer..Puno srece do osvajanja Kupa.. A Gracanici puno srece u odgoju koju su pokazali a rukomet ce nauciti..
3 2
bahlje
Aha , Tomić je sam naletio na tvoju šaku ...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti