Nova ubjedljiva pobjeda mladih bh. rukometaša

Juniorska reprezentacija nadigrala Gruziju

Nova ubjedljiva pobjeda mladih bh. rukometaša

A. Beganović

Muška juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije u Sjevernoj Makedoniji.

Nakon što su jučer "pregazili" Ukrajinu (37:19) izabranici Tonija Čoline su danas opet bili ubjedljivi i to u duelu sa Gruzijom. Slavili su rezultatom 40:24.

Naši mladi rukometaši su ozbiljno shvatili današnjeg protivnika i tako su se ponašali na terenu. Dobrom igrom u odbrani i efikasnom u napadu su već nakon prvih 30 minuta riješili pitanje pobjednika (20:11).

No, i pored ubjedljivog vodstva, u drugom dijelu nisu kalkulisali i na kraju su slavili sa ubjedljivih 40:24.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bili su Fran Pavlović i Nemanja Peštić sa po šest pogodaka, dok su po gol manje postigli Edvin Dželilović i Berin Keso.

Kod Gruzije su najefikasniji bili Akaki Patashuri sa sedam, te David Zhvania sa pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nakon dva odigrana kola bosanskohercegovački juniori se nalaze na čelu tabele, a za dva dana igraju protiv Švicarske, vjerovatno meč koji će odlučiti koja reprezentacija će grupnu fazu završiti na prvom mjestu.

Evropsko prvenstvo B divizije:
Bosna i Hercegovina - Gruzija 40:24 (20:11)

Top Komentari

Mowzilla
Aferim!
1 0
Pml
Problem pronaći i postaviti odgovarajuću fotografiju naše mlade reprezentacije na post?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi