Težak poraz juniorki od Sjeverne Makedonije

EP B divizije

Težak poraz juniorki od Sjeverne Makedonije

Midhat Šljivak

Juniorska ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Sjeverne Makedonije rezultatom 39:28 u 1. kolu Evropskog prvenstva B divizije.

Domaće rukometašice su u Skoplju lagano došle do trijumfa protiv naše selekcije koja je na kraju poražena sa 11 golova razlike.

Makedonske su otvorile meč vodstvom od 5:2. BiH se brzo vratila, nekoliko minuta igralo se gol za gol, no Makedonke odigravaju bolje završnicu prvog dijela i na odmor odlaze sa pet golova razlike (17:12).

U nastavku je viđena potpuna dominacija Sjeverne Makedonije koja je na kraju došla do uvjerljivog trijumfa.

Prednost se povećavala iz minute i minut, bilo je čak i 14 golova razlike, a na kraju je BiH malo spustila prednost na konačnih minus 11.

Nezaustavljiva za BiH bila je večeras Sara Minovska koja je zabila 10 golova. Osam je zabila Kolarovska, a sedam Jankulovska.

Kod reprezentacije Bosne i Hercegovine najefikasnija je bila Elena Cipetić sa osam golova, a Karla Lovrić je zabila pet.

BiH u ostatku grupne faze ima utakmice sa Nizozemskom, Kosovom i Farskim Ostrvima.

Top Komentari

user1597698961
To je kad babine kceri igraju,anema cure iz bihaca koja je rekorderka po broju postignutih golova u jednom mecu,cura koja je evropu zainteredovala a kod nas je nema.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi