Da li se spisak reprezentacije BiH "krije" od javnosti ili je u pitanju lapsus?

Kvalifikacije se igraju u julu

Da li se spisak reprezentacije BiH "krije" od javnosti ili je u pitanju lapsus?

H. Zilić

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se vrlo dobro na evropsku scenu.

Izabranice Radana Rovčanina odigrale su veoma dobar prekvalifikacijski turnir u Grčkoj gdje su upisale dva trijumfa i poraz i tako upisale EHF bodove nakon 12 godina.

Nakon seniorki ovo ljeto u kvalifikacijama bi trebala nastupiti naša juniorska i kadetska selekcija.

Prve na teren će juniorke koje kvalifikacije očekuju u mjesecu julu.

Da je Bosna i Hercegovina nekad veoma čudna na sportskom segmentu, pokazatelj je naša ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine. Naime, naše djevojke su počele sa pripremama za julske izazove, a javnost nije dobila spisak djevojaka koje su na pripremama, odnosno djevojaka koje će braniti boje naše države.

Da li se "krije" spisak od javnosti? Zbog čega? Ili je ovo još jedan lapsus RSBiH, na koji smo već navikli, ostaje nam da vidimo.

Nakon odličnih seniorskih kvalifikacija i vrlo dobrog medijskog porkivanja i praćenja naše selekcije, kada su u pitanju juniorke evidentno je da će bh. javnost ostati uskraćena. Jedna od osnova svake reprezentativne selekcije je da spisak bude transparentno i na vrijeme prikazan javnosti, ali sada izgleda imamo neke nove metode.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, poziv na okupljanje juniorske reprezentacije nije dobila 17-godišnja Erna Muhamedagić rukometašica Bihaća. Ovo ništa ne bi bilo čudno da nije riječ o djevojci koja je svjetska rekorderka po broju postignutih golova u jednoj seniorskoj sezoni u svjetskom rukometu iako ima tek 17 godina. Erna je sezonu završila sa prosjekom od 24 gola. Ernine brojke su zapale za oči regionalnim medijima, javnosti, ljubiteljima rukometa, ali izgleda da nije baš dovoljno da zaslužite poziv u reprezentaciju BiH. Ovdje ne stajemo na ličnu stranu igračice, nego navodimo podatak koji svakako izaziva pažnju, jer su brojke Erne Muhamedagić zaintrigirale i evropsku rukometnu javnost.

U posao selektora se nećemo i ne želimo petljati, jer bi to bilo krajnje neprofesionalno, ali neke stvari svakako da bodu oči bh. javnosti, koja traži odgovore.

Juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ovim kvalifikacijama činit će djevojke rođene 2002. i 2003. godine, a mi im zajedno sa selektoricom Bajgorić i stručnim štabom želimo mnogo sreće da nas obraduju pozitivnim rezultatima uz nade, da se ovakvi lapsusi više neće dešavati kada je u pitanju bilo koja reprezentativna selekcija naše države, jer ipak dres sa državnim grbom je najvrijedniji dres, a javnost i navijači zaslužuju znati ko nosi taj dres i ko predstavlja vašu i našu Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

celikze
nije podobna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi